salarisverwerking en -advies

Digitale hulp voor berekenen beslagvrije voet

14-04-2016 20:51

Werknemers met schulden kunnen met een nieuwe tool eenvoudiger berekenen op welk deel van hun inkomen geen beslag mag worden belegd. De beslagvrije voet zorgt er voor dat er voldoende geld overblijft om van te kunnen leven. Daar mogen deurwaarders niet aankomen.

Als een werknemer zijn rekeningen niet op tijd betaalt, kan hij te maken krijgen met loonbeslag. Dan krijgt een beslaglegger, zoals een deurwaarder, een deel van het loon of uitkering. Het bedrag dat de werknemer elke maand van het loon of uitkering mag houden heet de beslagvrije voet.

Om mensen te helpen die nu nog te maken hebben met de ingewikkelde beslagvrije voet, is er nu een webtool. Die digitale hulp moet mensen in staat stellen meer inzicht te krijgen in de manier waarop de beslagvrije voet is vastgesteld. Door dewebtool zien zij dat de hoogte van de beslagvrije voet sterk van de persoonlijke situatie afhankelijk is. Bij de tool is ook een video opgenomen waarin op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de beslagvrije voet is.

Eenvoudiger berekening beslagvrije voet
Het vaststellen van die beslagvrije voet is nu vrij ingewikkeld. Er zijn veel gegevens voor nodig die mensen zelf moeten aanleveren. Daardoor wordt de hoogte van de beslagvrije voet lang niet altijd goed berekend. Dat kan ertoe leiden dat mensen met schulden te weinig geld overhouden om van te leven.
Om dat te verbeteren wil staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken de berekening van de beslagvrije voet vereenvoudigen. Voor het eind van dit jaar wil zij de wetgeving die hiervoor nodig is door beide Kamers heen hebben.

(bron: oversalarisadministratie.nl)

 

Contact

LBsalaris (KvK nr.:56438591)

info@lbsalaris.nl

Hoevestraat 6
6905 CC Zevenaar

0638977812

Doorzoek de website

 

 

 


© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode